onsdag 18 november 2015

Tandläkarbesök (Utmaning Skrivpuff)

Tanvärken hade hållit i sig flera dagar. Trots ihärdiga försök med tussar med sprit på och diverse antibiotiska salvor på den onda tanden ville värken inte ge sig. Nu var det ju så att det var femton mil till närmsta tandläkare. Det var vinter och tjugofem grader kallt med ett snödjup på dryga metern. Inte gav man sig ut i onödan och förresten hade bilen sommardäcken kvar.
Och förresten så var det ju helg och ingen tandläkare jobbade ju under helgerna.
Måndagen kom och den högra kinden såg påssjukaktig ut. Inte gick det att äta något och sömnen hade inte varit god de sista nätterna.
Karl i granngården erbjöd skjuts till tätorten med bil med vinterdäck. Tandläkaren kontaktades per telefon och hade en tid nästföljande dag klockan två. Karl i granngården satte på eberspächern en stund före avfärd och med bultande tand och en tjock halsduk virad runt huvudet bar det av till tätorten. Karl i granngården lovade att vänta kvar i väntrummet. Tandläkaren tog emot, kollade eländet i munnen och började behandlingen. Den drar vi ut sa han, bedövade med en enorm spruta och själv luktade han lika illa som bedövningsvätskan. Men vadå. Värken skulle försvinna. Det var huvudsaken. Det bändes och vreds om i munnen och efter mycket om och men låg tanden i spottskålen.
- Du var mig en jävel på att vråla högt, sa Karl i granngården.
Fel tand hade bedövats och nämnda tandläkare fick en tid senare sin legitimation indragen på grund av alkoholintag under yrkesutövning!

Meningen var: Du var mig en jävel att vråla högt.
Levande livet av Reidar Jönsson

5 kommentarer:

  1. Hu för tandvärk. Vilken dråplig historia. Bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Faktiskt sann. N-stan. Bedövningen tog fel

      Radera
  2. Bra men orealistiskt: eberspächrar funkar ALDRIG!

    SvaraRadera
  3. Ingen trevlig läsning för den som har tandläkarskräck. Bra skrivet.

    SvaraRadera