måndag 9 september 2019

Kartongerna.

Sara satte nyckeln i låset och vred om. Dörren öppnades och hon satte ner den gröna resväskan i hallen och spatserade, nej fullkomligt rusade in i lägenheten för att så fort som möjligt se allt. En spartanskt möblerad tvårummare. Säng och en gungstol i sovrummet, en liten och nersutten brun soffa och en likadan nersutten fåtölj i vardagsrummet. De blommönstrade gardinerna hade sett sina bästa dagar och bokhyllan såg ut att kunna ramla omkull när som helst. I köket stod ett  vitt slitet matbord med en trästol  på varje långsida. Spisen och skåpsdörrarna behövde en rejäl dos av såparengöring och fönsterna behövde putsas om man överhuvudtaget skulle ha en chans att se något utanför.
Det hade bott en gammal dam i lägenheten. Hon hade flyttat till ett demensboende och döttrarna övertog lägenheten. Men nu var den Saras.
Det där med att måla väggarna fick vänta. Nu måste hon skaffa sängkläder, diverse köksutrustning, badhanddukar och kanske byta ut en och annan gardin.
Hon satte mobilen på laddning, slog sig ner vid köksbordet ringde ett telefonnummer. " Hej. Nu kan du skicka hit kartongerna".


Dagens Skrivpuff: Spatsera

2 kommentarer: