tisdag 10 september 2019

Leverans

Som vanligt kunde hon inte bara slå sig till ro när hon hade fått en ide´. Därför blev det nymålade väggar både i kök och vardagsrum. En ny soffa, gardiner och två köksstolar fick hon med på släpet och bilen hon hyrt hos OK. Hon skulle så småningom skaffa  en egen bil. Det var en av planerna. Hon hade inte kört på flera år. Bilen som fanns i hennes förra liv var bara till för hennes sambo. Tyckte han i alla fall!
Nu hade hon ändå kunnat köra med både bil och släp i Staden. Sara var stolt över sig själv.
En annan plan var att hon skulle ägna sig åt konst på olika sätt. Dels egen och också andras på utställningar och gallerier. Därför blev hon glatt överraskad när hon träffade en kvinna som bodde i huset och de började prata. Det visade sig att de hade samma intresse. Kvinnan och hennes syster hade precis öppnat ett galleri i Centrum och hon bjöd dit Sara på vernissage lördagen därpå. Så klart tackade Sara ja.
Nu hade det gått några veckor sedan Sara ringde det där samtalet om kartongerna, men inga sådana hade kommit. Hon började bli orolig över att det hänt något. Precis då får hon ett sms om att leveransen kommer i morgon klockan 15.00 om det passar. Om det passar! Det passar alldeles utmärkt och klockan 15.00 nästa dag ser Sara den stora gula DHL-bilen stanna utanför och chauffören bär ut tre stora flyttkartonger. Sara springer ner, hjälper till att få in dom i hissen, skriver under på att hon tagit emot leveransen och äntligen kan hon öppna de efterlängtade kartongerna och försiktigt plocka ut innehållet.





2 kommentarer: