söndag 8 september 2019

Stadsorientering

De följande dagarna tillbringade Sara många timmar i Staden. Hon kände att hon ville orientera sig på olika sätt. Skulle hon nu bo här så var det ju bra om hon kände till var de olika galleriorna fanns till exempel. Hon ville också bekanta sig med museer och utställningslokaler. Googlade på diverse affärer och biografer och undersökte mer praktiskt en del restauranger och cafeer. Andreas erbjöd sig att guida henne men det här ville hon göra själv. Av olika anledningar. Andreas hade vid ett flertal tillfällen lagt armen om henne och ett par gånger försökt kyssa henne, men hon hade vänligt men bestämt avböjt inviterna. Stämningen mellan henne och Andreas hade förändrats efter detta och hon höll sig borta från hans lägenhet så mycket som möjligt för att vara på den säkra sidan att det inte skulle hända igen.
På fredag skulle hon få nyckeln till lägenheten. Hon hade åkt ut till Förorten och stått utanför huset där lägenheten fanns. Det var ett gult sjuvåningshus med fem olika portar. Hennes lägenhet låg i den mittersta porten och på tredje våningen hade hon fått reda på. Hon spanade upp mot fönsterna för att försöka gissa vilka som tillhörde hennes lägenhet men alla såg ungefär lika ut med gardiner och en och annan lampa. Spännande var det och hon kände åter igen det där pirret i magen när hon tänkte på sina planer för framtiden.

3 kommentarer:

  1. ☺ Det var en rolig felläsning.

    Aha det var inte så lätt ändå att "bara" vara vän med Andreas. Det var tråkigt. Tur att hon flyttar snart.

    SvaraRadera
  2. Ja mycket kan hända, men trots lite motvillig uppvaktning, känns hennes glädje över sin nya bostad. Jag hoppas det går bra!

    SvaraRadera
  3. Känner igen pirret! Och den där Andreas alltså... han får ta och ge sig!

    SvaraRadera