fredag 22 mars 2019

Första kvällen

Numret hon såg på telefonens display fick henne att minnas och de minnena var de sista hon ville bli påmind om nu. Hon stängde av ljudet på telefonen och la den på en av hyllorna i den stora bokhyllan. Hon drog med fingret på hyllan och upptäckte att det nog behövde dammas både här och där i lägenheten som hade stått tom en längre tid.
- Nej nu ska jag plocka bort den där tjocka kvinnan innan någon får syn på henne här, sa hon.
Det var bara taxichauffören hon hade mött sedan hon kom hit och han skulle säkert inte komma ihåg om hon var smal eller kraftig om de  mot förmodan skulle mötas igen.
Vadderingen åkte av och hon satte på sig ett par shorts och ett tunt linne som plockades fram ur resväskan. Vadderingen fick sin plats i det dolda lönnfacket i köket. Precis som hon hade planerat.
Nu var det dags att städa. Dammtorka och plocka bort alla döda flugor och annat som hade samlats lite här och var. Sedan skulle hon gå och handla mat och vin i den lilla lokala affären. Hon såg fram emot kvällen. Då skulle hon sätta sig på balkongen med ett glas vin och en skaldjurssallad, lägga fötterna på bordet och skänka en tacksamhetens tanke åt den, som hade gjort allt det här möjligt för henne.

Dagens Skrivpuff: Fluga

4 kommentarer:

  1. En upptakt? Blir nyfiken på varför hon är "vadderad"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Historien börjar den 13 mars med ordet Stick. Sedan har jag skrivit varje dag med dagens skrivpuff. Orkar du inte läsa allt så läs den 17 mars så får du förklaringen til vadderingen!

      Radera