onsdag 6 mars 2019

Inte är vi tråkiga

Du är ju vuxen. Fast lite rolig ändå. Sa ett av mina barnbarn en gång.
Ja. Det var ju positivt att höra. Undrar bara var den  uppfattningen hade kommit ifrån.
Att vuxna är tråkiga.
Det måste vi fort ta ifrån alla barn. Inte bara mitt barnbarn.
Kanske uppfattas vi som tråkiga när vi bestämmer saker som i barnets ögon verkar helt dumt men som vi som vuxna vet är bäst just då. Kanske verkar vi tråkiga när vi är stressade och inte orkar vara på barnets nivå. Kanske är vi så upptagna med att gymma, banta, förverkliga oss själva och stiga på karriärstegen att vi glömmer bort att ha roligt.
Ja orsakerna kan vara många till att vi uppfattas som tråkiga.
Men nog sjutton har vi tid med ett och annat kuddkrig ibland. Att göra matlagningen till en fest tillsammans. Vända pannkakor i luften eller grädda en som ser ut som en krokodil och hänga upp den på väggen.  Visst kan vi unna oss att göra bort oss ibland eller starta en rejäl kittelmatsch i dubbelsängen.
För inte är väl vi vuxna tråkiga?


Dagens Skrivpuff: Vuxen

3 kommentarer:

  1. Härliga funderingar! Ja man undrar om inte vi vuxna ojar oss för mycket över att bli äldre? Vi kanske borde prata mera moget om det och acceptera att det är livets gång. Då kanske barnen ändrar åsikt?

    SvaraRadera
  2. Det är en samvetsfråga, Ulla! Tror vi kan vara jättetråkiga i barns ögon, när vi bara kommunicerar med korta kommandon: Ät upp, spring inte, gör läxan, tyst! Då är nog en mormor/farfar roligare, har inte så bråttom <3
    /Stanna här

    SvaraRadera
  3. Det är lättare att vara rolig farmor!

    SvaraRadera