torsdag 22 april 2010

Att mötas i tanken (skrivpuff 22 april)

Höstterminen var slut. Bara en lektion kvar, sedan ett långt härligt jullov.
För Linda kändes jullovet otroligt långt. Alldeles för långt och inte alls så efterlängtat som förr. Hon skulle inte få träffa Daniel på nästan två veckor.
Daniel hade kommit till klassen i mitten av höstterminen. Han hade flyttat till Stockholm från Göteborg med sin familj och redan från första dagen hade tjejerna i klassen tävlat om att få hans uppmärksamhet på olika sätt. Inte så konstigt . Han var snygg, snäll och hade humor. En ny fläkt i tillvaron i stället för dom andra gamla vanliga killarna. Dom hade man ju känt sen förskolan och dom var mer kompisar än kärleksobjekt! Nej här kom det in lite spänning i tillvaron.
Amanda började klä sig lite mer utmanande, Sofia såg till att hon alltid hamnade bredvid Daniel på musiktimmarna och Sandra fick på något konstigt sätt alltid Daniel att välja samma ämne som hon valde när det var grupparbete.
Linda såg allt det här, men brydde sig inte så mycket. Visst tyckte hon att Daniel var snygg men sen var det inget mer med det.
Låt dom hållas, tänkte hon och skrattade lite för sig själv åt alltihop.
Ända tills festen hos Sandra den sjuttonde november. Ja hon kom ihåg datumet. Det var då det hände. Det var då hon för första gången fick kroppskontakt med Daniel. Bara en enkel handtryckning, men det räckte för att hela hennes kropp reagerade på ett sätt hon aldrig känt förut. Det blev inte något mer den kvällen men när de sågs i skolan efter helgen förstod de båda två att de skulle bli ihop.
- Jag har tänkt på dig hela helgen, sa Daniel och när Linda talade om vad hon känt när dom rörde vid varandra första gången svarade han:
- Det var lika för mig.
Och nu var det jullov. Daniel skulle vara i Göteborg hela lovet. Dom lovade att ringa och sms.a till varandra och tröstade varandra med att tiden skulle gå fort.
- Brukar du se på Kalle på julafton? frågade Linda.
- Ja det är klart, svarade Daniel.
-Då kan vi väl tänka på varandra när vi tittar på Lady och Lufsen, sa Linda
.
Och så blev det. Strax efter klockan femton på julafton satt en ung pojke i Göteborg och en ung flicka i Stockholm och tänkte så intensivt på varandra att det bildades en bred skimrande ljusbåge på himlen mellan de båda städerna.

3 kommentarer: