lördag 22 november 2014

Skrivpuff Lämplig

Ekarnas hundraåriga grönska i allén stängde ute nästan allt solljus. Hon cyklade långsamt och drog in doften av sensommar i näsborrarna. På pakethållaren hade hon en väska med det nödvändigaste.Ombyteskläder, tandborste och överst ett litet paket med en sak som han glömt hos henne den senaste gången de sågs. Hon hade tagit reda på hans adress via nätet. Det han sagt om att hon vid lämpligt tillfälle skulle få träffa hans föräldrar gladde henne. Nu var hon på väg. Vid alléns slut låg det stora vita huset där han bodde. Huset hade hon också sett på bild på nätet. Att han idag hade födelsedag enligt Birthday.se  gjorde att hon ville överraska. Hon steg av cykeln, parkerade den i skuggan av en stor syrenbuske. tog väskan och gick upp mot huset. Ingen människa syntes till och allt var tyst så när som på några envisa flugor som surrade runt hennes öron. Hans bil stod parkerad på garageuppfarten vilket hon såg som ett tecken på att han var hemma. Hon drog en hand genom det långa håret och ringde på dörrklockan. Inifrån huset hördes nu ljud av barnröster och en skällande hund. Dörren öppnades av en kvinna i bikini och med ett vinglas i handen. Hon kunde inte vara hans mamma. Förmodligen hans syster.
- Hej. Vem är du?
Hon presenterade sig och sa vem hon sökte.
- Kom in. Följ med här. Vi sitter vid poolen på baksidan.
Han bleknade under solbrännan när han fick syn på henne.
En liten pojke på så där fyra år kom springande.
- Pappa. Vem är den där tanten?
Samma fråga syntes också i kvinnans ansikte.
Det första hon tänkte på var att hämnas. Tala om allt. Men hon tittade på mannen och sa:
-Jag kommer från apoteket i stan. Du glömde det här paketet och eftersom det snart är helg så kanske du har användning för innehållet.
Hon räckte fram paketet med ett småleende, sa hej då och gick ut till sin väntande cykel. Hon skulle gärna vilja ha sett deras miner när de öppnade paketet med kondomer.

6 kommentarer: