måndag 4 november 2013

Skrivpuff Tillbaka

Hon reser sig sakta från soffan. Stryker med handen över den vänstra kinden.Ömt och svullet redan. Skulle säkert bli ett rejält blåmärke. Höger axel värker och hon har blodsmak i munnen.
Hon smyger in i sovrummet. Plockar ner tandborste, några trosor, en kofta, plånboken och mobilen i sin röda ryggsäck. På väg ut genom ytterdörren vänder hon sig om för att försäkra sig om att mannen fortfarande sover i fåtöljen. Whiskyn har gjort sitt som så många gånger förr. Han sover tungt. Hon kopplar bort låskolven så att inte det klickande ljudet ska höras när hon stänger dörren. Hon tar av sig skorna för att inte det smattrande ljudet från klackarna ska höras när hon snabbt springer ner för stentrapporna.
Den ljumma vårvinden möter henne ute på gatan. Hon välkomnar mörkret som gör henne lite osynlig. Hon fortsätter att springa. Var hon får kraften ifrån förstår hon inte. Inte heller vart hon ska ta vägen.
Men en sak vet hon. Hon ska aldrig vända tillbaka.

4 kommentarer:

  1. Jättebra! Det är viktigt att vi ger varandra styrka och mod. Till exempel genom att upplysa om att det alltid finns en annan väg.

    SvaraRadera
  2. Gripande bra skrivet!

    SvaraRadera